مجتمع مسکن اجتماعی باراخاس/EMBT

capture

از زبان معمار: این ساختمان آپارتمانی در شهر باراخاس قرار دارد و جزئی از یک مجتمع بزرگ مسکونی است که تحت مدیریت توسعه‌ی شهری جدید باراخاس ساخته‌شده و اولویت‌های طراحی آن استفاده از منابع طبیعی مانند نور خورشید، باد و زندگی در فضای باز بوده است.

[©(c)Roland Halbe; Veroeffentlichung nur gegen Honorar, Urhebervermerk und Beleg / Copyrightpermission required for reproduction, Photocredit: Roland Halbe]

این ساختمان بر اساس منطقه بندی شهری مجتمع شبیه یک جورچین طراحی‌شده که آپارتمان‌ها در آن مانند لگوهایی در پنج طبقه روی‌هم چیده شده‌اند و به‌این‌ترتیب تراس‌های متعدد و فضای بازی به وجود آورده‌اند. ساختمان‌ها مانند «کورالا های سنتی» دورتادور یک فضای وسیع مرکزی ساخته‌شده و با راهروهای باز امکان تعامل همسایه‌ها در فضاهای جدید را فراهم می‌کنند. همه‌ی آپارتمان‌ها هویتی انسانی دارند که حاصل ویژگی‌های معمارانه و فضاهای مشترک جدید این مجتمع مانند راهروها، تراس‌ها و محوطه‌ی داخلی مرکزی آن است.

c9fc3a06193576b6c3d0023353104fbd

نمای ساختمان بر اساس ویژگی هرکدام از واحدهای مسکونی طراحی و تنها با استفاده از دو اسلب بتنی پیش‌ساخته اجراشده است. این شیوه علاوه بر صرفه‌جویی در زمان، نصب سریع و آسانی دارد. در این پروژه سبکی از معماری هیبریدی با استفاده از ترکیب قطعات ساده انجام‌شده که خروجی آن اثری زیبا و پیچیده با طیف واحدی از رنگ‌ها و مصالح مختلف است.

[©(c)Roland Halbe; Veroeffentlichung nur gegen Honorar, Urhebervermerk und Beleg / Copyrightpermission required for reproduction, Photocredit: Roland Halbe]

عناصر پیش‌ساخته‌ی نمای خارجی در قالب مفهومی به نام اقتصاد ساختمانی منجر به کاهش هزینه‌های ساخت‌وساز از طریق کاهش هدر رفت مصالح می‌شود و ویژگی پایداری زیست‌محیطی بنا را افزایش می‌دهد.

capture

جهت مطلوب نما به سمت جنوب و شرق و موقعیت ورودی‌ها در مقابل وجه اصلی، گرما و نور موردنیاز ساختمان را تأمین می‌کند و با ایجاد تهویه‌ی طبیعی هزینه‌ی تأمین سیستم تهویه‌ی مطبوع مصنوعی را کاهش می‌دهد.

[©(c)Roland Halbe; Veroeffentlichung nur gegen Honorar, Urhebervermerk und Beleg / Copyrightpermission required for reproduction, Photocredit: Roland Halbe]
میدان عمومی داخل این مجتمع با استفاده از عناصر فرهنگی مادرید و کلاژ های مفهومی طراحی‌شده و فضایی بسیار گرم و جذاب برای ساکنان فراهم کرده است. مصالح به‌کاررفته در این پروژه بتن و سنگفرشی است که بافت سرد آن را فضای سبز و محوطه‌های استراحت و بازی کودکان تعدیل می‌کند.

planta_espacio_publico_e_1-400

منبع:آرک دیلی

مطلبی دیگر
رندرهای ام.وی.آر.دی.وی درباره‌ی معماری به ما چه می‌گویند؟