پس از تکمیل اطلاعات زیر، گذرواژه برای شما ارسال می‌شود.

مکعب‌های سفید و درخشان/ ویلایی در سانتورینی از گروه‌معماران‌کاپسیمالیس

این خانه‌ی تابستانی سفید در نوار‌ساحلی سانتورینی شامل مجموعه‌ای از بلوک‌ها است که به شکل شطرنجی روی هم قرار‌گرفته‌اند. طراحی این ساختمان که توسط گروه‌ معماران‌ کاپسیمالیس انجام‌شده مدل خانه‌سازی سنتی در معماری‌بومی این جزیره‌ی یونانی را نشان می‌دهد.

Summer-House-in-Santorini_Kapsimalis-Architects_dezeen_936_0

معماران یونانی الکساندروس کاپسیمالیس و ماریانا‌ کاپسیمالی در‌واقع یک مکان آرام و دنج خانوادگی  بر بستری شیب‌دار در حومه‌ی روستای مساریا طراحی کرده‌اند. هر اتاق این خانه در یکی از بلوک‌های سفید که به طور نامنظمی روی هم چیده شده‌اند قرار‌دارد. این آرایش نامنظم به ساختمان فرمی نامتقارن می‌دهد.

Summer-House-in-Santorini_Kapsimalis-Architects_dezeen_936_3

نحوه‌ی قرار‌گرفتن اتاق‌ها چشم‌انداز متفاوتی در هر طرف ساختمان فراهم می‌کند. به‌طور‌مثال این ساختمان از سمت شمال رو به دریا است، از جنوب دورنمای روستای پیرگوس را دارد و از جنوب‌شرقی مشرف به باغی است که ساکنین‌خانه در آن سبزیجات می‌کارند.
Summer-House-in-Santorini_Kapsimalis-Architects_dezeen_936_7

گروه معماران کاپسیمالیس می‌گویند:

« فرم ساختمان ترکیبی از حجم‌های سفید کوبیستی است که خوانش معاصری از معماری کوبیستی بومی که در روستاهای سانتورینی کشف‌شده و به وضوح متأثر از مدرنیسم بوده ارائه می‌کند. ترتیب قرار‌گیری این حجم‌ها و فرم آن‌ها درک متنوعی از فضا ایجاد می‌کند، زوایای مختلفی برای نشیمن و مطالعه می‌سازد، جریان سیال افقی و عمودی در فضا را افزایش می‌د‌هد و نور طبیعی بهتری را از طریق پاسیو‌ها و نورگیر‌ها فراهم می کند.»

Summer-House-in-Santorini_Kapsimalis-Architects_dezeen_1568_1

این بلوک‌ها شامل اتاق‌نشیمن, سالن‌غذاخوری و آشپزخانه هستند و پیرامون پاسیویی قرار‌گرفته‌اند که در آن یک درخت‌ نخل و چند مبل و صندلی وجود دارد. علاوه‌بر‌این، دو سوئیت مجزا برای مهمانان در پشت ساختمان در ‌نظر‌ گرفته‌شده‌است.

راه‌پله‌ی مرکزی به سوئیت‌اصلی و دو اتاق‌کودکان در طبقه‌ی کوچکتر فوقانی می‌رسد. دیوا‌رهای سفید و کف خاکستری‌کم‌رنگ در مجموع نمایی وسیع و روشن ایجاد می‌کنند. در سالن‌استراحت برای هماهنگی بیشتر با «کانسپت مرتب و روشن ساختمان» از وسایل ساده‌ای استفاده‌شده‌است. ترکیبی از سیمان و سنگ‌مرمر‌ خاکستری تنوع ملایمی در رنگ و بافت کف‌ ایجاد‌کرده و رنگ‌صورتی‌پاستلی، پارچه‌های زرد و وسایل‌فلزی باعث جلب‌ توجه بیشتر رنگ‌ها می‌شوند.

Summer-House-in-Santorini_Kapsimalis-Architects_dezeen_1568_13

در‌های شیشه‌ای رو به پاسیو و تراس سرپوشیده ای که بین بلوک ها قرار دارند باز می‌شود و فضاهای نشیمن داخلی را وسیع‌تر می‌کند.

معماران اضافه می‌کنند:

« یکی از جنبه‌های متمایز فضای عمومی، نماهای چندگانه‌ای مانند نمای متقاطع، نمای خطی‌ مستقیم و نمای‌مورب است که به دلیل مدل‌های گوناگون قرار‌گرفتن بلوک‌ها بر روی هم ایجاد می‌شوند. تلفیق حجم‌های ساختمان و فرم نمای‌خارجی آن در کنار زوایای مختلف بلوک‌ها و فضای‌سبز موجود، تاثیر مثبتی بر توسعه‌ی یک الگوی آب‌و‌هوایی مطلوب در‌این‌منطقه با استفاده از سایه‌ها و سیستم‌های خنک‌کننده طبیعی در طول تابستان دارد.»

پلان همکف

پلان همکف

پلان طبقه اول

مقطع طولی

مقطع طولی

گروه‌معماران‌کاپسیمالیس پیشتر بر‌اساس همین ویژگی زیبایی‌شناسانه پروژه‌های ساختمانی دیگری را در سانتورینی انجام‌داده‌اند. از‌جمله‌ی این پروژه‌ها می‌توان به خانه‌ای با مجموعه‌ای از استخرها و آپارتمانی که در سراشیبی دامنه‌ی کوه ساخته‌شده اشاره‌کرد.

عکاس: جولیا کلیمی

منبع: مجله دی‌زین

مطالب بیشتری نیست