پس از تکمیل اطلاعات زیر، گذرواژه برای شما ارسال می‌شود.

پاویون رستوران لاس کولز از استودیوی RCR؛ برندگان پریتزکر ۲۰۱۷

گردآوری و ترجمه: محدثه عقبایی


پاویون سایبان رستوران لاس کولز در شهر کوچک اولت در ۴۰ کیلومتری جیرونا با استفاده از مصالح معمولی ساخته شده است و معماران در این اثر با ترکیب معماری، هنر منظر و مجسمه‌سازی مینیمالیستی توانسته‌اند اثری شاعرانه خلق کنند. این پروژه آخرین اثر از مجموعه ساخت‌و‌سازهای شرکت RCR در این سایت است که از یک دهه پیش با ساخت رستوران شروع‌شد و با غرفه‌های مینیمالیستی اقامت شبانه ادامه پیدا کرد. این رستوران با در‌هم‌آمیختن سنت و مدرنیته و ارائه‌ی تولیدات محلی در کنار غذاهای جذاب و مدرن سبکی مخصوص به خودش ساخته است.

معماران RCR با احترام به ویژگی‌های مکان سایت، برپایه‌ی سنت‌های کاتالانی، با الهامات گسترده از معماری میس‌وندر‌رو، مجسمه‌های فولادی ریچارد سرا و باغ‌های ذن کیوتو، نوعی معماری محلیِ بین المللی به‌وجود آوردند. این سایبان که با ساختار باریک و شیب منحنی‌اش  طرحی شبیه به معبد و چادر دارد، بر لبه‌ی روستایی و شهری، و فضای مصنوعی و طبیعی ایستاده است.

سایبان نه‌تنها یک اثر قابل‌توجه معماری معاصر بلکه جزو آخرین تجربیاتی است که با حمایت و نگاه روشنفکرانه‌ی مشتری به کیفیت و حس تجاری هوشمندانه بنا‌شده و در واقع پاسخ به نیازِ روزافزون فضای برگزاری جشن‌های ازدواج و دورهمی‌های بزرگ به شمار می‌آید.

در قسمت پشتی این پروژه یک آشپزخانه‌ی مستقل در‌نظر‌گرفته‌شده که می‌تواند به جمعیت‌های مختلفی سرویس‌ بدهد: بخش اصلی برنامه این بود که ساختمان ظرفیت پذیرایی از تعداد مختلف مشتریان را داشته‌باشد و این شرط معماران را به سمت ایده‌ی فضاهای تو‌در‌تو بدون مرزبندی مجزا و فضای بزرگی که بزرگ به نظر نرسد، برد. علاوه بر عناصر معمولی مانند رختکن و حمام باید فضای مناسبی هم برای برگزاری جشن‌ها ساخته می شد.

سایت پروژه از یک طرف با باغ های سبزیجات و از طرف دیگر با چند کلبه احاطه شده بود. معماران تصمیم گرفتند با تقسیم بندی زمین، آجرچینی دیوارهای محیطی و پوشاندن کل آن با سقف معلقی که تا کناره ها امتداد می یابد، مرز پروژه را مشخص کنند. آنها باید شرایط محیطی سایت در فصل های مختلف سال را هم در نظر می گرفتند و علاوه بر حذف صدای اطراف فضای آکوستیک مناسبی برای سخنرانی فراهم می کردند.

ایده‌ی سقف معلق با توجه به تعیین عناصر واحدی با کاربردها و معانی مختلف طراحی و از پلاستیک‌های پوششی کشاورزی برای ساخت دیوارهای نیمه شفافی استفاده شد که با جذب و فیلتر‌کردن نور نقره‌ای حسی شاعرانه به فضا می‌بخشد.

پلان ساختمان به طور فریبنده‌ای ساده است و اتاق‌های مستطیلی متقارنی با دیواره‌های بلند و باریک دارد که باعث جریان نور و هوا می‌شود و فضاهایی برای ردیف‌های درختان ایجاد می‌کند.

این سایبان با وجود ظاهر ساده‌اش طیف وسیعی از طرح‌های به روز را با تمرکز بر ارتباط بین تکنولوژی مدرن و واقعیت‌های طبیعت در خود جای داده است. سقف دولایه‌ی سایبان در تابستان اشعه‌های مضر خورشید را فیلتر و حرارت را در فضای داخلی کم می‌کند و باعث ایجاد یک لایه‌ی آکوستیک می‌شود. سایبان کمترین تغییرات نوری حتی با حرکت خورشید  پشت ابرها را جذب می‌کند و در طول شب به محیطی جادویی و مکانی ایده‌آل برای برگزاری یک جشن شبانه و نگاه‌کردن به ماه تبدیل می‌شود.

مطالب بیشتری نیست